joi, 4 noiembrie 2010

5 lucruri pe care nu le stiati despre Paris.

1.Turnul Eiffel a fost prevăzut să existe doar pentru 20 de ani
Gustave Eiffel şi echipa sa au construit turnul în 2 ani, încheind construirea lui în 1889, pentru Exposition Universelle. Aceasta urma să servească drept arc de intrare la Expoziţia Universalp (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revoluţiei franceze. La început, Eiffel a primit permisiunea de a lăsa monumentul în viaţă timp de 20 de ani, dar ţinând cont că oferea o serie de beneficii în domeniul comunicaţiilor, s-a renunţat la demontarea sa. Astăzi însă este considerat drept simbolul oraşului şi una dintre cele mai frapante piese de artă arhitecturală din lume. Unul dintre clişeele hollywoodiene este priveliştea de la o fereastră pariziană, care întotdeauna include Turnul Eiffel.
2. Primul striptease public a avut loc în Paris în 1894
În anii 80, show-rile parisiene, precum faimosul Moulin Rouge, însemnau dansuri hot în care femeile erau îmbrăcate. Aceste împrejurări au dat naştere striptesului modern. S-a întâmplat astfel: o femeie a urcat pe scenă, la un moment dat şi-a dat seama că avea un purice în haine şi că urmare a faptului că nu-l putea scoate a început să-şi arunce hainele de pe ea până a rămas goală.
3. Francezii au parte de mai mult sex într-un an decât orice alt popor
În medie un francez face sex de 167 de ori pe an, acest număr a fost oferit de Durex în urma studiului făcut în 22 de ţări.
4. Electricitatea n-are nimic de-a face cu supranumirea Parisului “Oraşul luminilor”
Faimoasa denumire a Parisului drept “Oraşul luminilor” vine încă din Iluminism, când Parisul era centrul educaţiei, artei şi filozofiei. Artiştii, scriitorii şi sculptorii veneau din lumea întreagă pentru a locui aici. Denumirea a început ăa fie adecvată întrucât oraşul a început să se modernizeze şi să aibă străzile foarte luminate.
5. Parisul şi tancurile
La mijlocul anilor 1800, Napoleon al III-lea a devenit obsedat cu modernizarea Parisului şi l-a numit pe Haussmann prefectul Senei. Avea dificila sarcină de a înfrumuseţa oraşul, ceea ce însemna a-l face să arate sexy, dar funcţional. A îndeplinit acest task distrugând străzile mici şi reconstruind bulevarde mari. Nu numai ca a înlesnit traficul şi viaţa socială, dar a înlesnit şi apariţia tancurilor pentru a înăbuşi revoluţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu